sunnuntai 12. lokakuuta 2014

#Viski

Se on sananvapauskysymys. Meitä on loukattu, meiltä on viety ihmisoikeudet! Pitää saada sanoa 'viski' julkisilla paikoilla, tuubeissa ja kanavilla.

Some-Suomi meni sekaisin. Twitter ja Facebook täyttyivät yhtäkkisestä raivosta. Meemi lensi.

Mies harjoittamassa sananvapauttaan.

EVVK! Suomi on pikkumaisten pilkkua höyläävien kaksinaamaisten luterilaismoralististen virkamiesten luvattu maa. Kaikki tämän tietävät. Uusi alkoholin mainontaa rajoittava ja tietysti - miten nyt muutenkaan voisi edes tässä maassa olla - täysin absurdi laki on näitten pikkupäiviräsästen uusin neronväläys.

Eihän tässä holhoamisessa ole kuitenkaan mitään uutta, vai onko muka? Tämä on vain pienet pohjat, eli ns. helmet suomalaisen alkoholipoliitiikan viinapullon pohjalta - vai uskallanko sanoa tässä ihan että kossupullon? Valtio saa huimat verotulot alkoholista, mutta samalla menettää niitä haittojen ehkäisyyn ja jälkihoitoon. Tämän janusongelman kanssa yritetään selvitä - siis huom. "selvitä" - koko ajan. Kun menee hyvin, annetaan vapauksia ja veroja lasketaan. Kun taas menee huonosti, nostetaan veroja. Samalla pitäisi kuitenkin kaksinaismoralistisesti myös huolehtia, ettei köyhä, työtön ja sairas kansa juo vaan itseään liikaa hengiltä pahaan oloonsa. Kaikki tämä riippuu siitä, onko talouden humalatila nousussa vai laskussa.

Koko tätä kohua ja suomalaista juomista kuvaava ja pikkaisen huvittavan jälkimaun antava yksityiskohta tässä on se, että viikonloppuna viskinkulutus kuulemma moninkertaistui suomalaisissa ravintoloissa. Siitäs saitte. Meitä ei holhota. Meidän viskiimme ette koske!

By the way, eihän me nyt mitään viskikansaa edes olla. Kukaan ei oikeasti edes tiedä, miten single malt perusviskistä eroaa. Kossu, pöytäviina tai jallu olisivat olleet paljon aidompia ja supisuomalaisempia raivonaiheita.

Taisikin tosiasiassa käydä niin, että älypuhelimiaan räpläävät nörttihipsterit vähän vaan pahastuivat ja alkoivat tykätä toistensa statuksista ja seinistä. Ei todelliset alan miehet näin pienistä hetkahda. Eikä niitten keltaisia kirjoituksia käy kukaan niitten "seiniltä" lukemassa.

Molotovin cocktail

Viskisananvapauden sijaan on about noin tuhat muuta asiaa, jotka tässä maassa olisi nyt tärkeämpää nostaa esiin: sosiaalinen eriarvoistaminen, opetuksen ja kulttuuripalveluiden alas-ajo, kuntauudistus ja sote nyt etunenässä. Miksi ketään ei jaksa nämä asiat kiinnostaa? Miksi some ei kuhise ja täyty sosiaaliraivosta? Hirveä mekkala syntyy sen sijaan täysin triviaalista asiasta, jolla todellisuudessa ei kovinkaan paljon ole kenenkään arkeen merkitystä.

Somepääministeri kerää pisteet kyllä taas tästä itselleen, twiittaa ja nauraa hampaat loistaen. Parempihan se on raa'an viskin puolella tässä taloustilanteessa ollakin, onpahan yksi asia, jonka leikkaamista voi jopa vastustaa. Nauttikoot köyhät ja keskituloiset viinansa sananvapaasti laimentamattomana vaikka suoraan pullosta, ovatpahan valittamatta muista asioista.

PS. Valtiovarainministerillä ei Suomessa voi olla osuvampaa nimeä kuin Viinanen. #mennytaikaeikoskaanenääpalaa

2 kommenttia:

  1. Kuulin vasta tästä poistumisestasi. Skotlannissa kävin itse aikanaan. RIP / DEP & kevyet mullat, Mikko-Sedälle.

    VastaaPoista
  2. Oma ns. wahwempi lempijuomani, niin se oli toi Slivova, eli Slivovits. Sitäkin aikanaan Alkosta myös sai. Monet muut tuntemani (sukulaisia lähinnä) tulkitsivat tämän lähinnä rotanmyrkyn asteelle. Itse tosin kovasti tykkäsin. Olen juonut sekä bulgarialaista että tsekkiä slivovaa, joka luumuviinaa. Yt/lt.

    VastaaPoista